نام کاربری:   کلمه عبور:        کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟  |  ثبت نام
image

 روزگار غیبت است و عصر عسرت و رنج و سردرگمی ...گاه مشقت و سختی میان ما و امید چندان فاصله می افکند که وظایفمان را از یاد می بریم! و فراموش می کنیم که باید برای تعجیل در ظهور و برپایی دولت کریمه دعا نماییم اغلب امواج روزمرگی ما را تا اعماق مشکلات می راند و انتظار را از ذهن های پژمرده مان دور می سازد. در این چنین موقعیتی چیزی به اندازه تذکر و یادآوری یک نکته نمی تواند خواب آشفته غفلت را برهم زده و ما را به خود بیاورد...آن نکته چیزی نیست جز توجه به جایگاه حق  و ارزش والای آن... حق یعنی آنچه پروردگار اراده نموده و خواسته ... یعنی مقصد و مقصود خالق از خلقت.

حق این نبود و نیست که زمین و نعمت ها ، برکات ، امکانات و فرصت هایش در اختیار مشرکان و دشمنان خدا قرار بگیر...

 حق این نبود و نیست که بندگی و اطاعت خداوند مورد سخریه قرار گرفته و  احکام و فرامین الهی دور افکنده و متروک گردد و اهل آن -از معصومین و حجت های الهی گرفته تا بندگان با ایمان و معتقد او- مظلوم واقع گشته مورد توهین و تحقیر قرار بگیرند، اما طولانی شدن غیبت این لطمات و عواقبی را پیش آورده و عوارض بی شماری از خود برجای نهاده است.

خبر عمار ساباطى

در کتاب گرانقدر كمال الدين از عمار ساباطى‏  نقل‏ شده كه گفت: به حضرت صادق عليه السّلام عرض كردم: ثواب عبادت پنهانى در دولت باطل با امامى از شما كه مقام امامتش از نظر مردم پوشيده است، بيشتر است يا عبادتى كه بطور آشكار در ظهور دولت حق و حكومت امام ظاهر انجام می شود؟

حضرت فرمود: اى عمار! همانگونه که بخشش پنهانى بهتر از بخشش آشكار است، عبادت پنهانى شما در دولت باطل با امامى كه (از ترس دشمن) مخفى گرديده نیز به همین ترتیب ثوابش بيشتر از عبادتى است كه در زمان برپایی دولت حق در محضر امام ظاهر انجام مى‏شود، زيرا در دولت باطل شما از دشمنان خود بيمناك هستيد و مسلم است كه عبادت با ترس و هراس در دولت باطل با عبادت مطمئن در دولت حق قابل مقايسه نيست.

بدانيد! هر كس از شما كه يك نماز واجبى را از ترس دشمن در پنهانى و بطور تنهائى در اول وقت بگذارد و آن را تمام كند، خداوند ثواب بيست و پنج نماز واجب منفرد براى او مي نويسد و هر كس يك نماز مستحبى را در وقتش بخواند و آن را تمام كند خداوند ثواب ده نماز مستحبى براى او خواهد نوشت.

و هر كس از شما يك كار نيك انجام دهد خداوند در عوض ثواب بيست كار نيك براى او بنويسد. هر وقت شخص با ايمانى از شما (شيعيان) حسن عمل داشته باشد و با تقيه نمودن از دشمنان به خدا نزديك شود و دين و اعتقاد به امام خود و جان و زبانش را از هر گونه خطرى و آلودگى حفظ كند خداوند به ميزان زياد بر ثواب اعمال وى ميافزايد زيرا خداوند خوان كرم خود را گسترده است.

عرض كردم: قربانت گردم! شما با اين بيان رغبت و ميل مرا به عبادت افزون فرموديد ولى من ميخواهم بدانم چطور ثواب اعمال ما از ثواب اعمال ياران امام ظاهر شما در دولت حق، بيشتر است با اينكه ما و آنها يك دين داريم و آن هم دين خداست؟

حضرت فرمود: شما در پذيرفتن دين خدا و نماز و روزه و حج و هر عمل و عبادتى بطور پنهانى بر آنها پيشى گرفتيد، با امامى كه امامتش بر مردم پوشيده است بسر مي بريد و از وى پيروى مي كنيد و منتظر ظهور دولت حق هستيد، در حالى كه از سلاطين جور بر جان امام و خودتان خائف مي باشيد.

نگاه مي كنيد به حق امام خود و حق خودتان كه در دست ستمگران است و نگذاشته‏اند شما به آن برسيد و شما را در امر دنيا و كسب معيشت مستأصل كرده‏اند، مع هذا شما با صبر و عبادت و اطاعت پروردگار و ترس از دشمنان مي گذرانيد روى‏ اين جهات خداوند ثواب اعمال شما را افزون گردانيده است. پس خوش به حال شما!

عرض كردم: قربانت گردم! بنا بر اين آرزو نمى‏كنم كه در ظهور دولت حق از اصحاب قائم عليه السّلام باشم، زيرا ما در روزگار امامت شما بسر مي بريم و با پيروى از شما (كه با تقيه زندگى مى‏كنيد) ثواب اعمال ما از ثواب اعمال آنها كه در دولت حق مى‏باشند بيشتر است.

 فرمود: آيا دوست نميداريد حق آشكار شود و عدالت در دنيا گسترش يابد و حال عموم مردم نيكو گردد و خداوند هدف ها را يكى كند و دل هاى پراكنده را با هم پيوند دهد و كسى در زمين خدا معصيت نكند و حدود الهى در ميان مردم جارى گردد و حق باهلش منتقل شود و صاحب حق آن را آشكار سازد تا آنكه از ترس كسى چيزى پوشيده نماند؟! اى عمار! به خدا قسم هر كس از شما با اين عقيده كه شما داريد بميرد، از بسيارى از آنها كه در جنگ بدر و احد حاضر بودند، افضل و بهتر است، پس مژده باد!

(مهدى موعود - ترجمه جلد 51 بحار الأنوار-،  ص: 900)

در روایت فوق دیدیم که امام ع آثار و ثمرات اقامه حق در دولت کریمه را برشمرده و از جمله به گسترش عدالت در جهان اشاره کردند. مادام که عدالت در جهان حاکم نبوده و زندگی مردم بر روال عدل جاری نباشد آسایشی احساس نخواهد گشت. به این جهت عدالت گمشده انسان هاست.

ازجمله دیگر آثار حاکمیت حق این است که: حال عموم مردم نيكو گردد...

بدون تردید حال عموم یا حال عمومی مردم وقتی خوب می شود که اوضاع اقتصادی و مالی رو به رشد باشد و همه توان تهیه مایحتاج و لوازم گذران زندگی را داشته باشند.

 حال عمومی جامعه وقتی رو به راه می شود که بیم و نگرانی از تهدید جان و مال خود نداشته باشند وقتی حال عموم مردم نيكو می گردد که برای بیماریشان درمان و برای گرفتاریشان چاره در دسترس باشد...

 

 اثر دیگر  استیلای حق این است که بین قلبها الفت وصمیمیت ایجاد شده پراکندگی ها و اختلاف عقیده ها برطرف می شود.

 

يَجْمَعَ اللَّهُ الْكَلِمَةَ وَ يُؤَلِّفَ اللَّهُ بَيْنَ قُلُوبٍ مُخْتَلِفَةٍ وَ لَا يَعْصُونَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فِي أَرْضِهِ

امروزه اگر که گسترش معاصی و از بین رفتن قبح گناه دامن جوامع بشری را گرفته با حاکمیت یافتن حق و عدالت بساط این معضل نیز برچیده شده به جای آن حدود الهى در ميان مردم اجرا و حقوق پایمال گشته به صاحبانش بازگردانده می شود و هیچ حقیقتی از بیم مخالفانش پنهان نگاه داشته نمی شود.

امام صادق ع در پایان تاکید می فرمایند: هر كس با اين عقيده كه شما داريد بميرد، از بسيارى از آنها كه در جنگ بدر و احد حاضر بودند، افضل و بهتر است، پس مژده باد!

این شوق و امید نسبت به برپایی حق و اجرا و پیاده شدن حق از اهمیتی بر خوردار است که ایمان آورنده خود را فضیلتی چون شهادت در بدر و احد و حتی برتر می بخشد.

امروز ما ساکنان دیار غیبت بیشتر از همیشه و بهتر از عمار ساباطی ها  جای خالی حق را احساس و تشنگی اش را وجدان کرده و خالصانه دعا می کنیم:

اللّهُمَّ وَ أَقِمْ‏  بِهِ‏ الْحَقَ‏، وَ أَدْحِضْ‏  بِهِ الْباطِلَ‏، وَ أَدِلْ بِهِ أَوْلِيائَكَ، وَ أَذْلِلْ بِهِ أَعْداءَكَ، وَ صِلِ اللّهُمَّ بَيْنَنا وَ بَيْنَهُ وُصْلَةً تُؤَدِّي إِلى‏ مُرافَقَةِ سَلَفِهِ...

(مهدى موعود -ترجمه جلد 51 بحار الأنوار-، ص: 899)

کتابچه "اربعین، اجتماع قلب ها"

... وَ لَوْ أَنَّ أَشْيَاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَى اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِي الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا عَلَى حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِهَا مِنْهُمْ بِنَا فَمَا يَحْبِسُنَا عَنْهُمْ إِلَّا مَا يَتَّصِلُ بِنَا مِمَّا نَكْرَهُهُ وَ لَا نُؤْثِرُهُ مِنْهُمْ وَ اللَّهُ الْمُسْتَعانُ وَ هُوَ حَسْبُنَا وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ .
الإحتجاج على أهل اللجاج    ج‏2   ص 499
بی تردید اجتماع و اصلاح قلوب شیعیان آرزوی قلبی مولایمان امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می باشد ....
 محرم و مراسم و آئین های مقدس و با شکوه آن فرصتی است تا مؤمنین زیرخیمه این صاحب عزای دلسوخته و "پدر مهربان" مشق همدلی و همبستگی کنند.
گروه تحقیق و مطالعه "پدرمهربان" با هدف تذکّر به ارزش و جایگاه این پیوند مقدس و دعوت به آن ، به ویژه در ایام اربعین و حرکت عظیم و شکوهمند جهانی به مقصد بارگاه حسینی، اقدام به تهیه کتابچه ای به نام "اربعین،اجتماع قلب ها" در سه زبان فارسی ، عربی و انگلیسی نموده است.
علاقمندان و عزاداران گرامی می توانند برای تهیه کتابچه به شماره 09392404609 پیام ارسال نمایند.
ضمناً  قیمت هر کتابک 500 تومان است که صرف تأمین هزینه چاپ های بعدی خواهد شد.