نام کاربری:   کلمه عبور:        کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟  |  ثبت نام
image

 

دانشمند بزرگوار سید محمد تقی موسوی اصفهانی  در کتاب ارزشمند خود مکیال المکارم  چنین آورده است:

شصت و هشتم:  بزرگداشت اماکنی که به قدوم آن حضرت ع زینت یافته اند مانند:

مسجد سهله ، مسجد اعظم کوفه، سرداب مبارک در شهر سامره و مسجد جمکران و غیر اینها از مواضعی که بعضی از صلحا، آن حضرت را در آن جاها دیده اند، یا در روایات آمده که آن جناب در آنجا توقف دارند مانند مسجد الحرام و تعظیم و احترام سایر چیزهایی که به او اختصاص دارد و منتسب می باشد مانند نام ها و القاب وکلمات و توقیعات و لباس های آن حضرت ع و کتاب هایی که احولات آن بزرگوار و آنچه متعلق به اوست در آنها یاد گردیده و مانند اینها ... .

(مکیال المکارم  ج 2 صفحه 438)

****

از کلام مبارک آن مرحوم می توان فهمید که آنچه به هر نحوی به مولایمان امام عصر عج و پدران بزرگوارش مرتبط می باشد اعم از اشیاء و اماکن و کتب و... همگی شایسته تکریم و احترام هستند و دقیقا بخشی از مقدسات شیعه به شمار می آیند. مقدسات شیعه ارزش هایی هستند که او قلبا در مقابل آنها احساس احترام، محبت و تعلق خاطر نموده و از ارتباط با آنها نوعی آرامش وصف ناپذیر دست می یابد لذا این احساسات مثبت را پیوسته در خویش تقویت نموده و بوسیله تعلیم و آموزش و الگو سازی به نسل های بعد منتقل می نماید.

حضور در اماکنی که به اهل بیت ع تعلق دارد همانند مراقد مطهر یا مساجدی مانند مسجد جمکران از آن دسته اند، تکریم و تقدیس این اماکن به حضور در آنهاست و به جا آوردن آدابی که درموردشان وارد شده است و این که انسان بتواند هر چه بیشتر از دور و نزدیک خود را به این محل ها برساند، توفیق بزرگی به حساب می آید که برای دستیابی هرچه بیشتر به این توفیقات باید به درگاه الهی دعا و درخواست نمود.

اما اینجا سوال هایی مطرح می شود که پاسخ آنها برای رفع ابهام مهم می باشد و آن این که:

آیا ارتباط معنوی با امام زمان عج منحصر به حضور در این اماکن می باشد؟ 

آیا بدون حضور در این مقدسات نمی شود دعا و عرض حاجت نمود؟

آیا در چنین عادت های نیکویی نیز می توان آفاتی یافت و مطرح کرد؟

 مسلما قداست قائل شدن برای مسجد جمکران با این نکته که برای طلب حاجت و یا برقراری ارتباط و پیوند با امام زمان عج و نزدیک شدن به او لازم است حتما به صورت مداوم به این مکان رفت و اوقات خود را در آنجا صرف کرد و... متفاوت است. توجه و عنایات امام زمان عج تعلق به جا و مکان خاصی ندارد، همه جا زیر سیطره آن بزرگوار بوده و نقطه ای از توجه اش پنهان نمی ماند، به بیان دیگر هرکس در هر کجا که هست حتی در کنج منزل و در محل کار و اشتغال خویش می تواند با مولای خود سخن بگوید و از او طلب حاجت کند حتی اگر مدت های مدید توفیق حضور در یکی از اماکن مشرفه را پیدا نکند.

بعلاوه عادت حضور در یکی از این اماکن و مداومت  در به جا آوردن آداب و رسم و رسوم مربوط به یک مکان مثلا مسجد جمکران، نباید ذهن و روح انسان را از سایر شعائر مکتب، و دیگر تکالیف و وظایف شیعه بودن وی، دور نگاه دارد.

به یاد داشته باشیم که مسلماً درهرعصر و برهه ای به اقتضای  ضروریات زمانه، تکالیف خاصی برای مؤمنین رقم می خورد که باید آنها را در مقام اطاعت و فرمانبرداری از امام زمان خود انجام دهند، افراط  در تمرکز روی جمکران و تبلیغ برای حضورمردم  به این مکان گاه اصل حقیتی که خود وجود مبارک امام عصر عج باشد را تحت الشعاع قرار می دهد، چه بسا جمکران از خود آن حضرت مهم تر به نظر رسیده و جلب رضایت ایشان به فراموشی سپرده می شود و عملا فرصت هایی که به امور ضروری تری می توانست پرداخته شود، به اقامت و تردد در این مکان مصروف می گردد، در حالی که می توان تشرف به این اماکن مشرفه را به چند بار در سال تقلیل داد و در عوض به وظایف ضروری تری مانند آموزش و تعلیم و تربیت اعتقادی کودکان و نوجوانان و معرفی امام زمان عج به آنان یا هر فعالیت فرهنگی دیگری که نیاز روز جامعه باشد اختصاص داد.

در میان دوست داران و شیعیان حضرت صاحب العصرعج کسانی را می توان سراغ  داد که دلبستگی و محبت خود به مولایشان را از راه و طریقی ابراز می کنند که مولا خود بیشتر می پسندد و با کسب تکلیف و صلاح دید آن پدر مهربان، راه و رسم مهر ورزی را پیش می گیرند.

پس نه راه افراط پیش می گیرند و نه طریق تفریط می پیمایند. ما نیز از اینان الگو گرفته، از خداوند  طلب می کنیم که راه و رسم عرض ارادت و بندگی خود را به ما بیاموزد و آنگونه که مورد رضای امام و مولایمان است پرورشمان دهد :

«اللهم رب‏ إمامي‏ و ربي و خالق إمامي و خالقي و رازق إمامي و رازقي و أرض عني إمامي‏»

الهی ای پروردگار امام من و پروردگارمن ، خالق امام من و خالق من و ای رازق امام من و رازق من امامم را از من راضی بگردان

(إعلام الورى بأعلام الهدى (ط - القديمة)، النص، ص: 291)

کتابچه "اربعین، اجتماع قلب ها"

... وَ لَوْ أَنَّ أَشْيَاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَى اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِي الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا عَلَى حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِهَا مِنْهُمْ بِنَا فَمَا يَحْبِسُنَا عَنْهُمْ إِلَّا مَا يَتَّصِلُ بِنَا مِمَّا نَكْرَهُهُ وَ لَا نُؤْثِرُهُ مِنْهُمْ وَ اللَّهُ الْمُسْتَعانُ وَ هُوَ حَسْبُنَا وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ .
الإحتجاج على أهل اللجاج    ج‏2   ص 499
بی تردید اجتماع و اصلاح قلوب شیعیان آرزوی قلبی مولایمان امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می باشد ....
 محرم و مراسم و آئین های مقدس و با شکوه آن فرصتی است تا مؤمنین زیرخیمه این صاحب عزای دلسوخته و "پدر مهربان" مشق همدلی و همبستگی کنند.
گروه تحقیق و مطالعه "پدرمهربان" با هدف تذکّر به ارزش و جایگاه این پیوند مقدس و دعوت به آن ، به ویژه در ایام اربعین و حرکت عظیم و شکوهمند جهانی به مقصد بارگاه حسینی، اقدام به تهیه کتابچه ای به نام "اربعین،اجتماع قلب ها" در سه زبان فارسی ، عربی و انگلیسی نموده است.
علاقمندان و عزاداران گرامی می توانند برای تهیه کتابچه به شماره 09392404609 پیام ارسال نمایند.
ضمناً  قیمت هر کتابک 500 تومان است که صرف تأمین هزینه چاپ های بعدی خواهد شد.