نام کاربری:   کلمه عبور:        کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟  |  ثبت نام

بسم الله الرحمن الرحیم

مهم تر از دعا برای فرج(۱)

 

فراخوان صد میلیون صلوات جهت تعجیل فرج: سهم شما چهارده صلوات و ارسال به 5 مومن دیگر، امید آن که آخرین حلقه این زنجیر نباشید... .

دعوت به مناجات جمعی برای تعجیل در ظهور: وعده ما هر شب جمعه ساعت نوزده دو رکعت نماز حاجت و قرائت دعای فرج... .

اربعین دعا برای فرج به مدت 40 روز از تاریخ … .

ضرورت دعا برای فرج

امام حسن عسكرى عليه السّلام :

«... به خدا سوگند غيبتى دارد كه كسى از مهلكه ی آن نجات نمى ‏يابد جز آنان كه خداوند عز و جل وی را در عقيده به امامتش ثابت قدم داشته و او را به دعا برای تعجيل فرج موفق بدارد.»

(مهدى موعود-ترجمه جلد سيزدهم بحار/ص۷۴۹)

دعا کردن برای فرج یکی از مهمترین وظایف شیعه در عصر غیبت می باشد و هر یک از افراد جامعه تشیع باید نسبت بدان همت گمارد و مسلما اگر دعا به شکل دسته جمعی و حضور و اجتماع در مکان واحد نیز صورت پذیرد اثر آن دو چندان خواهد گشت.

با این همه به نظر می رسد در مورد دعا برای فرج آداب و شرایط و مقدماتی وجود دارد که رعایتشان از جنبه ی اهمیت کمتر از خود دعا نیست، از جمله این مقدمات به موارد زیر می توان اشاره نمود:

پاک نگاه داشتن اموال و طعام از حرام، توبه و پرهیز از محرمات، دستگیری از نیازمندان و شفقت نسبت به برادران هم کیش و... .

پرهیز از حرام

ورود اموال حرام به صورت طعام و سایر مصارف در زندگی فرد و زیر دستان او، تاثیر قابل توجهی در عدم استجابت دعای اعضا خانوده خواهد داشت این موضوع در احادیث نیز مورد توجه قرار گرفته است از جمله می خوانیم:

پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلم فرمود:

«چه بسا فردى از ميان شما دست خود را به طرف آسمان بلند كرده و به درگاه خدا دعا مى‏ خواند، اما خوراك و لباسش از حرام تهيه شده پس چگونه دعايش مستجاب و عملش قبول گردد، در صورتى كه از مال حرام انفاق مى ‏كند و از حرام حج به جا مى ‏آورد و اگر صدقه ‏اى بدهد و يا ازدواج نمايد و يا روزه را افطار كند، همه ‏اش از حرام است، پس واى بر او، آيا نمى ‏داند كه خدا پاك است و جز عمل پاكيزه قبول نمى‏ كند؟! و در كتابش فرموده: إِنَّما يَتَقَبَّلُ الله مِنَ الْمُتَّقِينَ تنها از پرهيزكاران، عمل را قبول مى ‏نمايد.»

(ارشاد القلوب-ترجمه سلگى/ ج‏۱/ص۱۸۲)

همچنین از امام صادق (ع) نقل شده كه فرمود:

«هر كه مستجاب شدن دعايش او را شادمان مى ‏كند بايد كسب خود را پاكيزه گرداند.»

و فرمود:

«نخوردن يك لقمه حرام، نزد خدا محبوبتر از دو هزار ركعت نماز مستحب است.»

(الحكم الزاهرة با ترجمه انصارى/ باب الكسب الحلال و الحرام/ص ۶۲۷)

رزق طیب

از امام محمد باقر (ع) نقل شده به شخصى كه از خداوند روزى حلال طلب مى ‏نمود فرمودند:

«روزى حلال خوراك پيامبران است پس تو از خداوند روزى واسع و طيب درخواست نما.»

لذا منظور از روزى حلال و آنچه در مورد روزى مؤمنين و مردم عادی مد نظر است همان اكتفاء نمودن به ظواهر شرعى و حليّت متعارف است زيرا وقوع شبهات در آن منتفى نخواهد بود.

(داستان پيامبران يا قصه‏ هاى قرآن از آدم تا خاتم/ص۲۲)

جبران کاستی

بنابر این یکی از آدابی که پیش از دعا برای فرج مولایمان باید بدان عمل نماییم دقت در چگونگی کسب درآمد و نیز انتخاب نوع تغذیه می‌باشد به عبارت دیگر علاوه بر هزینه تهیه مواد مصرفی، انتخاب نوع طعام خانواده و اینکه حتما از مواد حلال آماده شده باشد نیز شایان توجه خواهد بود و حتی اگر امکان رعایت این نکته صد در صد نیز عملی نباشد با این وصف مسلماً میان بی توجهی و اهمالکاری صرف و مراقبت و مراعات -در حد توان- تفاوت وجود خواهد داشت.

از جمله مصائب عصر غیبت آمیخته شدن اموال مردم با حرام بوده و تهیه ی توشه حلال به نهایت دشواریست و بی توفیقی از جانب حق متعال و دستگیری امام زمان عج چه بسا ناممکن، پس ناگزیر دعا کننده علاوه بر این که می کوشد که در حرام نیفتد باید برای جبران تداخل های ناخواسته نیز در پی چاره باشد، که در این صورت اولین راهکارهای ممکن پرداخت صدقه و طلب مغفرت و جبران از خداوند خواهد بود و این شیوه ایست که عالم عامل سید بن طاوس بدان تذکر داده و چنین فرموده است:

از كتاب «مسائل الرّجال» از مولايمان ابو الحسن علىّ بن محمّد امام هادى عليهما السّلام، اين روايت را نقل مى‏ كنيم: محمّد بن حسن مى‏ گويد: محمّد بن هارون گفت: به امام هادى عليه السّلام عرض كردم: از پدرانت به ما خبر رسيده است كه زمانى بر مردم خواهد رسيد كه هيچ چيز، كمیاب ‏تر از برادر مؤمن هم دم و به دست آوردن يک درهم مال حلال نيست؟

در پاسخ فرمود:

«اى محمّد! هر چيز كميابى به دست مى ‏آيد ولكن در دورانى به سر مى ‏برى كه هيچ چيز از به دست آوردن درهم حلال و برادر خداجو دشوارتر نيست(بحار/۱۰۳-۱۰)

يَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ لَيْسَ فِيهِ شَيْ‏ءٌ أَعَزَّ مِنْ أَخٍ أَنِيسٍ- وَ كَسْبِ دِرْهَمٍ حَلَال

هرگاه فراهم ساختن روزى حلال -در آن زمان كه با سرآغاز اسلام و ايمان فاصله ‏ى چندانى نداشت- بسيار سخت و ناميسّر بوده است، پس وضع روزى و غذاى حلال با دگرگون شدن امور حلال و حرام در روزگار ما چگونه است؟ وقتى ديدم كار به اين نهايت رسيده است، معتقد شدم پشت گرمى داشتن به پرداخت خمس و حقوق واجب مالى، نسبت به ساير امور مهم، به نجات و ايمنى در زندگى و پس از مرگ نزديك‏تر است.

من خود به هنگام خوردن غذا اين دعا را مى ‏خوانم:

اللّهمّ إنّي أسألك بالرّحمة الّتي سبقت غضبك و بالرّحمة الّتي أنشأتني بها و لم أك شيئا مذكورا و بالرّحمة الّتي نقلتني بها من ظهور الآباء و بطون الأمّهات من لدن آدم إلى هذه الغايات و قمت لهم بالكسوات و الأقوات و المهمّات و بالرّحمة الّتي وقيتني و سلفي ممّا جرى على الأمم الهالكة من النّكبات و الآفات و بالرّحمة الّتي دللتني بها عليك و بالرّحمة الّتي شرّفتني بها بالخدمة الّتي تقرّبني إليك و بالّرحمة الّتي حلمت بها عنّي عند جرأتي عليك و سوء أدبي بين يديك و بالمراحم و المكارم الّتي أحاط بها علمك أن تصلّي على محمّد و آل محمّد و على كلّ من يعزّ عليك و أن تنظر إلى طعامنا هذا بعين الرّحمة و الحلم و الكرم و الجود و تطهّره من الأدناس و الأرجاس و حقوق النّاس و الحرمات و الشّبهات و توصل في هذه السّاعة إلى كلّ ذي حقّ حقّه من الأحياء و الأموات حتّى تجعله طاهرا مطهّرا شفاء لأدياننا و دواء لأبداننا و طهارة لسرائرنا و ظواهرنا و نورا لعقولنا و نورا لأرواحنا و باعثا لنا على طاعتك و مقوّيا لنا على عبادتك و اجعلنا ممّن أغنيته بعلمك عن المقال و بكرمك عن السّؤال.

پروردگارا، به مهربانى ‏ات كه بر خشمت پيشى گرفته است و به رحمتى كه به سبب آن مرا از كتم عدم به در آوردى و لباس هستى بر قامتم پوشاندى و به شفقتى كه به واسطه ‏ى آن مرا از پشت پدران و رحم مادران، از زمان حضرت آدم عليه السّلام تا اين زمان، جا به‏ جا كردى و آن‏ها را پوشش و روزى دادى و مشكلاتشان را بر طرف ساختى و به رحمتى كه به سبب آن من و اجدادم را از بلاها و آسيب ‏هايى كه دامن‏گير ملّت‏هاى نابود شده گشت، نگه داشتى و به عطوفتى كه به سبب آن مرا به خودت راه نمايى فرمودى و به رحمتى كه به واسطه‏ ى آن با واگذارى خدمتى كه مرا به تو نزديك ساخت شرافتم دادى و به رحمتى كه به سبب آن هر وقت پا از حريمت فراتر مى ‏نهم و در پيشگاهت بى ‏ادبى مى ‏كنم، بردبارى مى ‏ورزى و به همه ‏ى مهرورزى ‏ها و بزرگوارى ‏هايى كه خود به آن آگاهى، از تو مى ‏خواهم كه بر محمّد و خاندانش و بر هر كه در پيشگاه تو ارزشمند است، درود فرستى و از روى مهر و بردبارى و بزرگوارى و احسان به اين غذاى ما نظر افكنى و آن را از آلودگى ‏ها و پليدى ‏ها و حقوق مردم و حرام‏ ها و شبهه ‏ها پاك سازى و در اين لحظه، حقّ هر حق‏دارى، از زندگان و مردگان، را به او برسانى؛ به گونه ‏اى كه آن را غذايى پاك و پاكيزه سازى و شفابخش عقايد ما و درمان كالبد ما و مايه‏ ى پاك سازى نهان ‏ها و آشكارها گردانى و آن را نورى براى خرد ما و روشنى بخش روان‏ هايمان و برانگيزاننده ‏ى ما براى فرمان بردارى ‏ات و توان بخش ما براى عبادتت قرار دهى و ما را در زمره‏ ى افرادى قرار دهى كه به دانشت آنان را از گفتار و به كرمت آنان را از درخواست بى ‏نياز ساخته ‏اى.

(آداب سفر در فرهنگ نيايش/فصل۳/ ص۱۳۶)

امید آن که دعا کنندگان برای فرج با استعانت به آستان مولایمان امام عصر عج نسخه رهایی از ورود حرام به زندگی و در امان ماندن از محرمات رزق را از خود آن بزرگوار درخواست نموده و با درونی پاک تر از همیشه لب به دعا و مناجت بگشایند.

این بحث (انشاء الله) ادامه دارد… .

کتابچه "اربعین، اجتماع قلب ها"

... وَ لَوْ أَنَّ أَشْيَاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَى اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِي الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا عَلَى حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِهَا مِنْهُمْ بِنَا فَمَا يَحْبِسُنَا عَنْهُمْ إِلَّا مَا يَتَّصِلُ بِنَا مِمَّا نَكْرَهُهُ وَ لَا نُؤْثِرُهُ مِنْهُمْ وَ اللَّهُ الْمُسْتَعانُ وَ هُوَ حَسْبُنَا وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ .
الإحتجاج على أهل اللجاج    ج‏2   ص 499
بی تردید اجتماع و اصلاح قلوب شیعیان آرزوی قلبی مولایمان امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می باشد ....
 محرم و مراسم و آئین های مقدس و با شکوه آن فرصتی است تا مؤمنین زیرخیمه این صاحب عزای دلسوخته و "پدر مهربان" مشق همدلی و همبستگی کنند.
گروه تحقیق و مطالعه "پدرمهربان" با هدف تذکّر به ارزش و جایگاه این پیوند مقدس و دعوت به آن ، به ویژه در ایام اربعین و حرکت عظیم و شکوهمند جهانی به مقصد بارگاه حسینی، اقدام به تهیه کتابچه ای به نام "اربعین،اجتماع قلب ها" در سه زبان فارسی ، عربی و انگلیسی نموده است.
علاقمندان و عزاداران گرامی می توانند برای تهیه کتابچه به شماره 09392404609 پیام ارسال نمایند.
ضمناً  قیمت هر کتابک 500 تومان است که صرف تأمین هزینه چاپ های بعدی خواهد شد.